Karen Eliot – Mr. Nakata talks to cats

Posted on Dec 7, 2007 in Blog, CD-R, Karen Eliot, Releases, Reviews

Karen Eliot - Mr. Nakata talks to cats - artwork

The latest Karen Eliot album, ‘Mr. nakata talks to cats’, contains the improv session Karen Eliot did on june 20th, 2007.
No edits or overdubs, (only mixed & mastered), this is one long session, sliced into tracks for your convenience.

Tracklist:

01. My life as a desk drone 07:32
02. Laudatory oration for a lawn 00:43
03. Ti posso toccare I 05:30
04. Thinking models prelude 00:27
05. Thinking models 04:39
06. I ate the funnies last night 05:37
07. To hell with you, lady Ashley! 03:51
08. Johnnie Walker 02:26
09. Is this your idea of sharing a cigarette? 02:33
10. on / off shore 04:17
11. Ti posso toccare II 03:20
12. Once ever never before again 01:38
13. Butazolidin (doesn’t seem to work) 00:12
13. Oh, look! A terrestrial onisc… isopod! 00:39

Listen:

Available on CD-R (6 euro + shipping): just  e-mail if you’re interested in getting a copy.

CD-R (click image to enlarge):

 

Of om het te zeggen met de woorden van Onze Huisrecensent:

“We bevinden ons op een schip bemand door dromers en doellozen, ronddobberend op de Stille Oceaan. Een aan paniekaanvallen lijdende Japanse avonturier zeigt hevig zwetend neer op het benedendek terwijl de zon in het zenit staat. Zijn stuiptrekkende bewegingen worden door niemand opgemerkt. Hij prevelt een aantal verzen afkomstig van een middeleeuws perkament, veilig opgeborgen in zijn kajuit, maar zijn woorden lossen op in de broeierige afmosfeer. Vreemde wezens volgen de koers van de boot, meer zelfs, lijken de koers van de boot te bepalen nu steeds meer leden van de bemanning verdwijnen of aan ziekte ten prooi vallen. Geen enkel meetinstrument werkt nog naar behoren. Moeizaam kwijten de overlevenden zich van de nautive taken in hun poging het verzonken continent mu te localiseren. Maar stilaan verliezen ze elke voeling met de realiteit, tot het handvol van hen dat zich weet te handhaven, strandt op een vulkanisch eiland. Opgejaagd door onbekende inheemse aanvallers begeven ze zich steeds dieper in het ondoordringbare oerwoud waarmee de flanken van de vulkaan bedekt zijn. De steeds verder uitgedunde groep vindt uiteindelijk beschutting in een onderaards gangenstelsel dat hen brengt bij het doel van hun reis: de restanten van het verdewenen rijk van Mu. De laatste afstammelingen van de bewoners van dit rijk wijden hen in in de geheimen van hun oorsprong. Maar om tot de kern door te dringen dienen ze nog vele beproevingen te doorstaan. Het handvol overlevenden leert dat een raadsel een meervoudig antwoord kan kennen dat dit raadsel enkel in omvang doet toenemen. Hoe dieper ze doordringen in de geheimen van het verdwenen continent, hoe onrustiger de vulkaan wordt. Slechts éen enkeling weet zich te redden met wrakstukken van het gestrande schip wanneer de vulkaan in een gloeiende kolère tot uitbarsting komt, ronddobberend op de Stille Oceaan vervloekt hij de dramatische onderneming die aan zovelen het leven heeft gekost. Hij is stervende wanneer hij opgepikt wordt door een Brits koopvaardijschip en met zijn laatste woorden de kiem zaait van een nieuw verdoemd avontuur.”